0345 61 71 48
Het bruisende hart
van Heukelum

Dorpshuis De Krakeling

Dorpshuis De Krakeling is een multifunctioneel dorpshuis, dat het bruisende hart van én voor de inwoners van Heukelum is. Het dorpshuis is een ontmoetingsplek en biedt ruimte voor diverse uiteenlopende activiteiten.

De beheerster

De beheerster, Hennie Nijhoff, is de spin in het web van het dorpshuis. Zij maakt de afspraken met de mensen, stuurt de vrijwilligers aan, doet de inkoop, regelt de catering, etc. De beheerster is dus het gezicht van het dorpshuis en het eerste aanspreekpunt voor iedere Heukelummer die iets in het dorpshuis wil doen.

Dagbestedingsproject ASVZ

In het dorpshuis werken een aantal jongeren met een verstandelijke beperking in de nabijheid van twee begeleidsters van maandag t/m vrijdag. Zij nemen verschillende taken op zich, zoals: op- en afbouw van zalen, opruimen en huishoudelijke taken. Ook nemen ze graag uw bestelling op en verzorgen deze lunch. En hier blijft het niet bij. Zo halen zij ook bij het seniorencomplex De Leyenburg papier, glas en plastic op. Prikken zij vuil weg bij de speeltuinvereniging, de lagere scholen en het seniorencomplex: kortom zij houden ook nog Heukelum schoon.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op met Hennie

Huiskamer & terras

Dorpshuis De Krakeling is dagelijks geopend van 10.00 – 15.30 uur als ontmoetingsplek voor de inwoners van Heukelum. Hier kan je een gezellig praatje maken, een krantje lezen of een kaartje leggen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Bij mooi weer in de zomermaanden is het terras geopend.

Ook kunt u een eenvoudige lunch bestellen welke wordt verzorgd door de cliënten van ASVZ. ASVZ biedt duurzame zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. In contact met onze omgeving laten ze zien wat ze doen en kunnen. En vooral hoe ze dat doen.

Zaalverhuur

Meerdere zalen te combineren, vraag hiervoor naar de mogelijkheden

Kleine Krakelingenzaal

10 à 20 personen

Grote Krakelingenzaal

max. 75 personen

Kasteelzaal

max. 200 personen

Benefietconcert

Het dorpshuis stelt twee keer per jaar haar zalen gratis ter beschikking voor een benefietavond. Daarnaast krijgt de initiatiefnemer een deel van de horeca omzet.

Het bestuur van Heukelum Aktief bepaalt jaarlijks welke organisatie in aanmerking komt. Hiervoor dient de organisatie vòòr 31 januari van dat jaar een kort plan in te dienen.

Wat moet in het plan staan:
 • Voor welk doel de benefietavond gehouden wordt
 • Plan van aanpak van de avond
 • Te verwachte aantal bezoekers
 • Waarvoor wordt het ontvangen bedrag aangewend

Stuur uw plan naar info@heukelumaktief.nl

Gebruikers dorpshuis

Een belangrijke huurder van het Dorpshuis is de Buitenschoolse Opvang en Peuter opvang de Hummeltjeshoeve. Zij huren het gehele jaar door een deel van het dorpshuis. Zij hebben dit gedeelte ook zelf ingericht en voldoen aan alle wetgeving en eisen die aan deze instellingen worden gesteld.

Verenigingen

Het dorpshuis is bij uitstek ook een verenigingsgebouw, waar geoefend kan worden en uitvoeringen gegeven kunnen worden. Deze verenigingen maken gebruik van het dorpshuis:

 • Fanfarecorps Dooreensgezindheid
 • Heukelumsch Mannenkoor
 • Stichting Muziek Onderwijs Lingewaal (MOL)

Zorg en Welzijn

In een dorpshuis horen natuurlijk ook allerlei zorg en welzijn taken thuis. Zo zijn er spreekuren op (para) medisch gebied, speciale bijeenkomsten voor ouderen en jongeren en worden er allerlei cursussen gegeven.

 • Ouderensoos
 • Welzijn West Betuwe
 • Sociaal team
 • Buurtambassadrices Buurthulp
 • Afhaalpunt medicijnen van Apotheek West Betuwe
  De apotheek heeft zitting op dinsdagen én donderdagen van 13.00 tot 14.30 uur
 • Valpreventie

Nieuwe projectieschermen

Sinds kort beschikt het dorpshuis over een tweetal grote projectieschermen. Deze gaan de huidige beamers vervangen. Deze schermen zijn verrijdbaar, onafhankelijk van elkaar te gebruiken of juist ook gekoppeld te gebruiken. Door middel van streaming via de eigen laptop kunnen allerlei presentaties gegeven worden..

Daarnaast komen diverse HDMI aansluitingen om ook tv-uitzendingen op een zeer groot scherm te zien, zoals sportwedstrijden of culturele evenementen. Door deze aanschaf kunnen wij nieuwe diensten aanbieden aan de inwoners van Heukelum, zoals: filmmiddagen/-avonden, met de hele familie kijken naar grote culturele evenementen of sportwedstrijden.

Dankzij subsidies van de gemeente West Betuwe, het Rivierenland fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds is het mogelijk geweest deze schermen aan te schaffen. Het bestuur van Heukelum Aktief is deze subsidie verleners dankbaar voor hun bijdrage, waardoor er weer een wens in vervulling is gegaan.