0345 61 71 48
Het bruisende hart
van Heukelum

Vanaf 27 november iedere maandagmiddag KOERSBALLEN.

Koersbal verplaatst naar de maandagmiddag.

De dag waarop iedereen kon koersballen in het Dorpshuis De Krakeling is vanaf 27 november verplaatst naar de maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van veel ouderen, dat deze middag hen beter uitkomt. Op deze wijze kunnen inwoners uit Heukelum op een recreatieve en ontspannende manier één middag in de week op een aangename manier ‘sporten’. Theo Noot zal voorlopig, samen met een collega, de bezoekers op deze middag wegwijs maken in het Koersbalspel.
De toegang is gratis en iedereen kan gewoon inlopen.

Koersbal is een precisiesport waarbij het de bedoeling is dat de spelers afgeplatte ballen, “bowls”, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal laten rollen. De sport wordt in Nederland veelal beoefend door ouderen. Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van ”Meer bewegen voor Ouderen” steeds meer koersbal gespeeld.
Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij “jeu de boules” om de ballen zo dicht mogelijk bij de “jack”, het witte doelballetje, te rollen. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.