0345 61 71 48
Het bruisende hart
van Heukelum

Thema actieve donorregistratie

donorregistratie

Thema actieve donorregistratie in Dorpshuis de Krakeling.

Op dinsdag 24 januari houdt Stichting Heukelum Aktief in samenwerking met de Hervormde Kerk uit Heukelum een thema avond over actieve donorregistratie. Op deze avond kan men de verschillende standpunten en meningen horen over actieve donorregistratie, vragen stellen en actief meediscussiëren.

Op 13 september 2016 heeft de Tweede kamer met de meest krappe meerderheid het wetsvoorstel voor een ‘actieve donorregistratie’ aangenomen. Deze wet moet, voordat deze definitief is aangenomen, ook nog door de Eerste Kamer. Het wetsvoorstel voor een actieve donorregistratie zorgt ervoor dat alle Nederlanders van 18 jaar en ouder die nog geen keuze hebben vastgelegd wordt gevraagd om zich alsnóg te registreren. Reageer je niet binnen een bepaalde tijd op dit verzoek? Dan word je automatisch als donor geregistreerd. Deze registratie kun je, net als nu, op elk moment veranderen.
De heer Cor van der Schans zal namens de Nederlandse Transplantatie Stichting toelichten wat het voordeel is van deze wet en hoopt daarmee het donoren tekort terug te dringen. Mevrouw Charlotte Ariese is namens De Nederlandse Patiëntenvereniging juist voor keuzevrijheid en is daarom tegen een actieve donorregistratie. Het doneren van organen moet een actieve gift zijn, iets wat je doet uit naastenliefde en niet onder overheidsdwang.
De avond staat onder leiding van Ds. Christien Dekker.
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Lees meer en download de flyer…

Programma:

19.30 – 20.00 uur Inloop
20.00 – 20.05 uur Welkom door Ds. Christien Dekker
20.05 – 20.50 uur Cor van der Schans geeft een toelichting op de vraag wie precies donor kan zijn en hoe dat in zijn werk gaat. Tevens vertelt hij zijn eigen praktijkervaring.
20.50 – 21.05 uur Pauze
21.05 – 21.25 uur Charlotte Ariese zal actieve donorregistratie belichten vanuit het christelijk perspectief
21.25 – 22.00 uur Discussie o.l.v. Ds. Christien Dekker