0345 61 71 48
Het bruisende hart
van Heukelum

Koersbal in Dorpshuis De Krakeling

Koersbal in Dorpshuis De Krakeling

Op dinsdag 3 oktober wordt in het Dorpshuis De Krakeling voor iedereen in Heukelum een inloop ochtend georganiseerd om kennis te maken het Koersbalspel. Doel hiervan is om inwoners van Heukelum ( jong en oud) te bewegen een ochtend actief met elkaar een spel bedrijven. Op ieder dinsdagochtend is het spel dan ook gratis beoefenen in het Dorpshuis.

Deze ochtend begint om 10.00 uur en het spel eindigt om ca. 12.00 uur. Koffie en thee zijn op deze dag gratis. Bij voldoende belangstelling is vervolgens iedere dinsdagochtend het Dorpshuis geopend voor de beoefenaars van het Koersbalspel. Op deze wijze kunnen inwoners uit Heukelum op een recreatieve en ontspannende manier één ochtend in de week op een aangename manier ‘sporten’.
De eerste weken zal Theo Noot, samen met een collega, de bezoekers wegwijs maken in het Koersbalspel, met de bedoeling dat de beoefenaars daarna zelf hun eigen competitie maken.
Koersbal is een precisiesport waarbij het de bedoeling is dat de spelers afgeplatte ballen, bowls, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal laten rollen. De sport wordt in Nederland veelal beoefend door ouderen. Daarom zullen de bewoners van het Leyenburg wooncomplex en omgeving door middel van een flyer persoonlijk uitgenodigd worden.

Stichting Heukelum Aktief heeft het Koersbalspel kunnen aanschaffen dankzij een subsidie van Stichting Fonds Leyenburg 2000.