0345 61 71 48
Het bruisende hart
van Heukelum

Koersballen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) : 03-10-2017
Tijd : 10:00 - 12:00

Locatie
Grote Zaal Dorpshuis

Categorieën


Op 3 oktober introduceert Heukelum Aktief een inloopochtend om kennis te maken met het Koersbalspel.
Aanvang: 10.00 uur, duur: 2 uur.
Koffie en thee zijn op deze dag gratis.

Bij voldoende belangstelling is vervolgens iedere dinsdag-ochtend De Krakeling geopend voor de beoefenaars van het Koersbalspel. Op deze wijze kunnen inwoners uit Heukelum op een recreatieve en ontspannende manier één ochtend in de week op een aangename manier ‘sporten’. Theo Noot zal, samen met een collega, de bezoekers op deze ochtend wegwijs maken in het Koersbalspel.

Wat is koersbal?
Koersbal is een precisiesport waarbij het de bedoeling is dat de spelers afgeplatte ballen, bowls, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal laten rollen. De sport wordt in Nederland veelal beoefend door ouderen. Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van “Meer bewegen voor Ouderen” steeds meer koersbal gespeeld.

Hoe speel je koersbal?
Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij “jeu de boules” om de ballen zo dicht mogelijk bij de jack, het witte doelballetje, te rollen. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Stichting Heukelum Aktief heeft het Koersbalspel kunnen aanschaffen
dankzij een subsidie van Stichting Fonds Leyenburg 2000.